onsdag 30 maj 2018

Sköna maj bara fortsätter och fortsätter

I tidningen igår kunde man läsa att det gamla värmerekordet för maj kommer att slås. Medeltemperaturen har inte varit så här hög sedan 1889. Så vatten spridaren går för fullt hemma hos oss på kvällarna. Tur att vi kan ta vatten från Mälaren, jag bara hoppas att pumpen håller. För det har även varit en av de torraste maj på länge.

I fredags kom nya utemöblerna från Grythyttan och det nya insynskydd/vindskyddsplanket är f'ärdigt. Det blir en bra frukostplats. Borde bara piffa till det med lite blommor. Fast jag vet sedan tidigare att det där med krukor och blommor inte är min grej. Jag glömmer att vattna och så är vi borta ibland på sommaren och så är de vissna och tråkiga när jag kommer hem. Växter och buskar som sköter sig själva är perfekt, lite rensning ibland och just nu mycket vatten från vattenspridaren.


Pärlbusken klarade flytten för några år sedan och blommar fint i slänten. I bakgrunden syns nya dörren. Vi köpte ny dörr från Leksandsdörr förra året. Ganska snabbt började den släppa färg och det blev vita små fläckar på den. I vintras reklamerade vi det och nu har vi fått en helt ny dörr. Få se om den håller bättre.


Mammas pioner har slagit ut. Bara 2 knoppar men det kan väl ta några år innan de slutar kinka över flytten. Resten av rabatten går i vitt, lila och blått nu med aklejor, irisar, bergsklint och allium och syrener i bakgrunden.


Vi kom igång tidigt i april med att tvätta alla altaner och olja. Men när halva sjöstugealtanen var inoljad tog oljan slut. Ny köptes men sedan var det Valborg och grannarna eldade så askflagor snöade in för fullt hos oss. Helgen efter satte pollen igång och sedan har vi sopat och spolat bort pollen från altaner och möbler för fullt. Ingen ide att olja det sista. Men häromkvällen blev det en sista sopning och sedan oljade jag äntligen in det sista. Nu är det nästan ingen pollen alls och snart börjar väl tallpollen trilla ner så det gäller att passa på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar